paa1

Päätoimittajilta

Tervetuloa Canth Magin ihmeelliseen maailmaan!

 
Canth alkoi meidän kahden, Annan ja Paulan, turhautumisesta Suomen mediasfääriin. Tuntui, ettei perinteinen media aina kuvastanut sitä kotimaata tai maailmaa, jonka me koemme omaksemme. Rasismia normalisoidaan sananvapauden puolustamisen varjolla ja Vakavista Aiheista puhuttaessa ääneen pääsevät lähinnä valkoiset miehet.
 
Siispä yksi kaunis (tai oikeasti varmaan synkkä ja sateinen) ilta olohuoneessamme Etelä-Lontoossa päätimme, että asialle pitäisi tehdä jotain – internet on vaihtoehtoisia englanninkielisiä magejä pullollaan, miksemme voisi kehittää Suomeen jotain samankaltaista?
 
Pitkän ja välillä erittäin vaivalloisen luomisprosessin jälkeen tässä sitä nyt ollaan – Canth on vihdoin ulkona maailmassa, meidän näköisenä.
 

 
Olemme saaneet ihan hirveästi apua tässä prosessissa, ja haluaisimme kiittää varsinkin developeriamme Villeä, joka on auttanut aina kysyttäessä ja vieläpä hurjalla vauhdilla. Sitä luulee, että tietää jotain koodauksesta, koska 14-vuotiaana sai tehtyä My Chemical Romance -layoutin LiveJournaliin, mutta joihinkin juttuihin meidän kahden osaaminen ei vaan riitä. Kiitos myös kaikille ystävillemme, joista osa on varmasti tylsistymiseen asti joutunut antamaan mielipiteitään mm. ulkoasusta, nimestä ja jutuista.
 
Niin ja ne jutut! Suurin kiitos kuuluu kaikille kontributoijillemme, joita ilman koko Canthia ei olisi. Kuumotus oli suuri, kun ensimmäistä kertaa lähetimme avoimen kutsun osallistumaan. Mitä jos kukaan ei edes vastaa?
 
Pahimmat pelkomme eivät onneksi materialisoituneet, ja ihanan vastaanoton lisäksi saimme hurjasti mahtavia pitchejä ja juttuja. Tässä niitä nyt sitten olisi, koko sivuston täydeltä. Ja parasta on, että lisää on tulossa!
 
Toivomme syvästi, että pidätte Canthista yhtä paljon kuin me. Canth ei todellakaan ole vain meidän kahden juttu, vaan haluamme, että se tavoittaisi mahdollisimman monta lukijaa ja tekijää.
 
Mutta hei, ei enempää kälätystä. Go see for yourself!
 

Peace & love,
Anna ja Paula

Lisää luettavaa